Trein rijdt in 2014 trager dan in 1935

De treinen van de NMBS zullen in de toekomst trager rijden. Dat blijkt uit de nieuwe vervoersregeling die start in december 2014, schrijft De Morgen.

Zo zal de rit Brussel-Antwerpen 43 minuten duren, langer dan in 1935. Het traject Mechelen-Leuven zal 26 minuten duren, tegen ooit 16 minuten. De NMBS probeert haar vertragingen terug te dringen door de rijtijden te verlengen.

Treinen schrappen

Volgens de plannen komt er in december 2014 slechts één trein bij: Brussel-Nijvel. Het Limburgs rooster krijgt klappen. Zo valt de rechtstreekse lijn Hasselt-Antwerpen grotendeels weg.Tijdens de rit Genk-Antwerpen zal de reiziger vanaf 2014 twee in plaats van één keer moeten overstappen.

Luchthaven

Er komen wel meer treinen naar Zaventem. Er komt bijvoorbeeld een rechtstreekse trein van Brugge naar de luchthaven. Vanuit Brussel-centrum rijden er voortaan zes in plaats van vier treinen per uur naar de luchthaven.

Voorbarig

De NMBS noemt de berichtgeving in De Morgen over het nieuwe vervoersplan van de spoormaatschappij "veronderstellingen" die dan ook "voorbarig" zijn. Het nieuwe transportplan wordt nog volop uitgewerkt en dient nog goedgekeurd door de beheersorganen, luidt het zaterdag in een communiqué.