Wegen en Verkeer klaar voor winter

De eerste sneeuw zal vanavond en vannacht vallen. Bij ons in Vlaanderen zal dat eerder natte sneeuw zijn, maar ook die kan de wegen glad maken. De strooidiensten staan klaar om een eerste keer uit te rijden. Er ligt 108.000 ton zout klaar, dat is de grootste voorraad dan ooit. Er zijn lessen getrokken uit de vorige winter: er zal nu milieuvriendelijker en gerichter gestrooid worden. 

“De voorbije jaren hebben we nooit meer dan 84.000 ton zout gestrooid, dus normaal gezien moeten we met deze 108.000 ton zout de winter gemakkelijk kunnen doorkomen", zegt woordvoerster Ilse Luypaerts. "Daarnaast is het strooiplan ook geoptimaliseerd. Er zijn ook meer automatische strooiers aangekocht, waardoor we beter en zuiniger kunnen strooien."

"Vorig jaar is ook het fietspadpekelsproeien positief geëvalueerd en daarom hebben we twee van zo’n sproeiers aangekocht. De mensen van het Agentschap Wegen en Verkeer staan als sinds de derde maandag van oktober stand-by en kunnen sindsdien ’s nachts uitrukken om te gaan strooien."