KI houdt Wesphael langer in de cel

Waals parlementslid Bernard Wesphael, die beschuldigd wordt van de moord op zijn vrouw Véronique Pirotton, blijft in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling beslist. De verdediging zal cassatieberoep aantekenen.

De raadkamer in Brugge bevestigde twee weken geleden de aanhouding van Wesphael, maar de verdediging ging in beroep tegen die beslissing. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling behandelde in een bijna drie uur durende zitting de vraag tot voorlopige vrijlating van Wesphael. De advocaten van de man hadden opgeworpen dat hun cliënt parlementair onschendbaar is en dat er geen sprake was van een betrapping op heterdaad. Wesphael houdt ook zijn onschuld staande.

De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling volgde het oordeel van de raadkamer in Brugge en besliste dat Wesphael aangehouden blijft. De verdediging kondigde al aan, in het geval dat ze van de KI ongelijk kreeg, cassatieberoep aan te tekenen.

Het Hof van Cassatie zal zich binnen de vijftien dagen na het instellen van het cassatieberoep uitspreken over de zaak. Wesphael blijft in afwachting in de cel. De verdediging zal voor het Hof van Cassatie opnieuw de procedurekwestie over de parlementaire onschendbaarheid en de betrapping op heterdaad aanvoeren.