Milow haalt twee SABAM Awards binnen

De Belgische muzikant Milow is tweemaal in de prijzen gevallen op de eerste editie van de SABAM Awards in de Roma in Antwerpen. SABAM, de Belgische vereniging van auteurs, componisten en uitgevers, wil met de awards haar leden in verschillende disciplines in de schijnwerpers plaatsen. In totaal zijn twaalf prijzen uitgereikt. Aan iedere award is 2.500 euro verbonden.

Milow behaalde twee awards in de discipline Muziek, in de categorieën Populair en Export. Die laatste categorie is bedoeld voor Belgische artiesten die hoge ogen gooien in het buitenland. De andere laureaten zijn Balthazar (Rock), Frank Nuyts (Hedendaagse klassieke muziek) en Raymond van het Groenewoud (Auteur/componist).

Daarnaast deelde SABAM drie prijzen uit voor de discipline Audiovisueel. Zo won "Offline" van Peter Monsaert in de categorie Fictiefilm, werd de serie "De Ronde" van Jan Eelen en Youri Boone gelauwerd voor TV Fictie en kreeg "Antwerpen Centraal" van Peter Krüger een award voor Non-fictie.

Schrijver Elvis Peeters kreeg een award in de categorie Literatuur met zijn roman "Dinsdag". Dirk Nielandt zag zich met zijn kinderboek "Ridder Muis" dan weer bekroond met de prijs voor Jeugdliteratuur.

In de categorie Podiumkunsten won Bart Van Nuffelen met "Polen op zondag". Wim Helsen won ten slotte een award voor Comedy met zijn voorstelling "Spijtig spijtig spijtig".

SABAM gaat de awards vanaf nu jaarlijks uitreiken, beurtelings in de Vlaamse en Franse Gemeenschap.