Stakingsdeadline piloten "om 21 uur"

Het gesprek tussen de directie van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, de vakbonden en de afvaardiging van de piloten zit muurvast. Als er tegen 21 uur geen oplossing uit de bus komt, dan gaat de stakingsactie ook verder op dinsdag. Dat heeft de pilotendelegatie gezegd.

Iets later klonk het al milder. Hoewel de gesprekken langer aanslepen dan voorzien denken de vakbonden dat er maandag toch nog een akkoord uit de bus kan komen. "Zo lang we praten, is er hoop", klinkt het.

Het ziet er naar uit dat de gesprekken tussen vakbonden en directie van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines niet om 21 uur maandagavond zullen eindigen. "22 uur is een betere schatting", zegt een van de vakbondsmensen.

Tot grote frustratie van de piloten kwam het tot 18 uur niet tot een echt gesprek tussen de piloten en de directie. De bemiddelaars konden geen agenda afspreken met beide partijen. De piloten willen vier punten bespreken: de regeling voor de 58-plussers, de vrije dag in het parttimesysteem, het einde van de extra bijdrage voor het pensioen en de manier waarop de overuren worden betaald.

Rond 18 uur sprak de pilotendelegatie hun collega's toe. Als er tegen 21 uur geen doorbraak is, dan vinden er dinsdag opnieuw acties plaats vanaf halfzes ’s ochtends.

Bekijk ook:

;