De Clerck en Stewart volgen Bellens op

Stefaan De Clerck en Ray Stewart nemen voorlopig de taken van Didier Bellens bij Belgacom over. Sinds 9u vanochtend zat de raad van bestuur van Belgacom bijeen om een opvolger aan te duiden voor de gisteren ontslagen topman van Belgacom.

Ray Stewart, de Amerikaanse financieel directeur van Belgacom, draait al jaren mee binnen het bedrijf en heeft dus weinig inlooptijd nodig. Hij was al tijdelijk de topman bij Belgacom na het onverwachte overlijden van de vorige ceo, John Goossens.

Stefaan De Clerck is voorzitter van de raad van bestuur bij het telecombedrijf. De politicus van CD&V was eerder onder andere ook al minister van Justitie. Ondertussen wordt een selectieprocedure opgestart om een nieuwe, vaste ceo voor het telecombedrijf te vinden. Een moeilijke oefening, want de regering sprak af om het loon voor leiders van overheidsbedrijven te beperken tot 290.000 euro. Waarschijnlijk zal er voor Belgacom een uitzondering gemaakt worden, omdat het bedrijf actief is op de beurs. In elk geval zal het loon van de nieuwe ceo een pak lager liggen dan de 1 miljoen euro die Didier Bellens jaarlijks opstreek.