Jonge monnik Giel dolblij naar India

De jonge monnik Giel vertrekt vandaag naar India. Dat meldde Telefacts-anker Cathérine Moerkerke via Twitter. Zij volgde Giel en zijn moeder op de luchthaven van Zaventem. Iets voor 15 uur stapte hij op het vliegtuig. 

Giel noemt het een droom die uitkomt en kijkt erg uit naar het weerzien met zijn vrienden en de monniken daar.

Zijn vertrek verloopt echter – opnieuw – niet van een leien dakje. Giel stond internationaal geseind, waardoor zijn vertrek toch nog onzeker werd, maar uiteindelijk is toch alles in orde, zo zegt Cathérine Moerkerke.

Toen ze vanochtend het politiekantoor verlieten, waren zowel Giel als zijn moeder zichtbaar opgelucht, maar ze zeggen dat ze wel altijd in een goede afloop zijn blijven geloven.

Giel was eerder al van plan om naar India te vertrekken, maar dat werd toen verschillende malen door de rechter tegengehouden. De rechter had een maatschappelijk onderzoek bevolen om een beeld te krijgen van zijn thuissituatie.

Giel gaat naar een klooster, vlak bij Tibet. Daar wil hij een opleiding tot boeddhistische monnik volgen. Er ontstond grote opschudding over de zaak omdat Giel nog maar 15 is en voor vijftien jaar naar een boeddhistisch klooster zou gaan.

Deze namiddag geeft zijn moeder nog een persconferentie.

Bekijk ook: