Van Massenhove doorbreekt de stilte

Frank Van Massenhove, de overheidsmanager die de nieuwe grote baas van de spoorwegen zou worden maar meteen moest afhaken wegens een zware ziekte, is genezen. Hij weigerde lang elk gesprek over zijn toestand. Nu, twee maanden later, spreekt hij in VTM NIEUWS voor het eerst weer voor de camera. “Gelukkig bleek het een oplosbaar probleem en was het niet zo ernstig als de artsen eerst dachten”, zegt hij.

Van Massenhove wil niets lossen over de plannen die hij had met de NMBS, maar dat hij een duidelijke visie over de NMBS heeft, staat vast.  Hij vindt het wel onterecht dat zijn vervanger Jo Cornu zoveel kritiek krijgt.

Intussen is Van Massenhove weer op volle kracht aan het werk als manager van de FOD Sociale Zekerheid. “Politici hebben geen idee van wat de echte noden zijn bij de overheid.” Alle diensten kunnen niet op dezelfde manier behandeld worden. “Elke dienst heeft immers specifieke noden.” Van Massenhove is tegen een bevriezing van de middelen, zoals sommige partijen zouden willen. “Politici moeten weten welke overheid zo over tien jaar willen. Daar moeten ze nu al mee bezig zijn.”