Familie Pirotton wil ook gehoord worden

Philippe Moureau, de advocaat van de familie van Véronique Pirotton, heeft de voorzitter van de commissie Vervolgingen van het Waalse parlement aangeschreven om ook gehoord te worden in de zaak rond Bernard Wesphael. Dat melden de Sudpresse-kranten. De commissie houdt vanaf vandaag hoorzittingen met Jean-Philippe Mayence, de advocaat van Wesphael, en met de procureur des konings van Brugge, de procureur-generaal van Gent en de Brugse onderzoeksrechter.

Bernard Wesphael wordt verdacht van de moord op zijn echtgenote. De onderzoeksrechter heeft het parlementslid aangehouden, zonder dat het Brugse gerecht een aanvraag heeft ingediend bij het Waalse parlement over de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van Wesphael. Het parket haalt daarvoor de uitzondering aan van de betrapping op heterdaad. Volgens meester Mayence werd Wesphael echter niet op heterdaad betrapt en is de parlementaire onschendbaarheid wel aan de orde. De advocaat wordt woensdag verhoord, samen met de Brugse onderzoeksrechter.

Philippe Moureau wil eveneens deelnemen aan de debatten en gehoord worden in naam van de familie van het slachtoffer. "Het is paradoxaal dat de familie van het slachtoffer geen toegang heeft tot het dossier terwijl de commissie alle verklaringen gaat horen van het parket en de onderzoeksrechter", zegt hij.