Jejoen lust enkel brood met choco

Syriëstrijder Jejoen Bontinck krijgt een speciaal lunchpakket mee als hij verhoord wordt in Antwerpen. De jongeman verblijft in de gevangenis van Hasselt, maar hij wordt regelmatig naar Antwerpen gebracht voor verhoor. Het lunchpakket dat hij normaal meekrijgt, blijkt niet naar zijn zin. Om het verhoor de bespoedigen krijgt hij daarom boterhammen met choco mee. Dat staat in het Belang van Limburg.

Normaal gezien heeft hij de keuze: een standaardpakket, een lunchpakket voor moslims of een pakket voor vegetariërs. Te weinig keuze blijkbaar, want Jejoen lust het allemaal niet. Vanuit het gerecht in Antwerpen is daarom gevraagd aan de Hasseltse gevangenis om zijn lunchpakket te voorzien van een pot choco en boter. Op die manier hoopt het gerecht de Syriëstrijder gunstiger te stemmen voor het verhoor.

Jejoen Bontinck ontkent ondertussen dat hij als strijder naar Syrië trok. Ook het feit dat Sharia4Belgium ervoor iets tussen zou zitten, spreekt hij tegen. Naar eigen zeggen werkte hij als vrijwilliger in een ziekenhuis. Bontinck werd op 18 oktober opgepakt toen hij terugkwam naar België.