Labille overlegt over ontslag Bellens

Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) gaat overleggen met zijn collega-ministers over een eventueel ontslag van Belgacom-topman Didier Bellens. Dat zei Bellens zelf na afloop van zijn gesprek met de minister.

Ook Belgacom-voorzitter Stefaan De Clerck was aanwezig bij het gesprek, dat ruim een uur duurde. Bellens moest vanmorgen op het matje komen bij Labille nadat bekend raakte dat hij e-mails en sms’en zou lezen van kritische parlementsleden en journalisten.

De druk op de positie van Bellens groeit de laatste dagen. Ook MR-vicepremier Didier Reynders wil zijn ontslag. Bellens noemt de beschuldigingen onzin en is niet van plan om zelf op te stappen.

De ministerraad beslist volgende week vrijdag over het lot van Bellens. Wat er precies tussen hem en Bellens gezegd is wilde minister Labille niet kwijt. “Ik wilde de precieze context kennen van de uitspraken, dus hij heeft uitleg gegeven. De eerste bestemmeling daarvan is de regering.” Labille is de discussies rond Bellens beu: “Belgacom is een zeer belangrijk bedrijf voor de Belgische economie en een belangrijk uithangbord”, zei hij. “Het bedrijf moet dus snel weer naar zijn ‘core-business’ kunnen, niet in het minst om zich te kunnen wapenen voor de technologische uitdagingen van de toekomst”. De minister merkte ook nog op dat Belgacom tot nu toe ‘goed bestuurd’ is.

Bellens zelf wil zo snel mogelijk terugkeren naar de orde van de dag bij Belgacom.