Vrouw Wesphael belde met minnaar

Véronique Pirotton, de vrouw van Waals parlementslid Bernard Wesphael, heeft de avond van het drama, bij haar aankomst in hotel Mondo in Oostende, een telefoontje gekregen van haar minnaar. Het telefoontje deed Wesphael in woede uitbarsten. Dat bericht tv-zender RTL-TVI donderdag in het avondnieuws.

Roepen

Aanvankelijk werd gedacht dat het om een werkgerelateerd telefoontje ging. Maar de minnaar en gewezen partner van Pirotton, met wie ze lang samen was alvorens ze met Wesphael trouwde, verklaarde aan de politie dat hij die laatste herhaaldelijk hoorde roepen op zijn vrouw tijdens het telefoontje.

huiszoeking

De politie nam donderdagnamiddag, tijdens een huiszoeking bij het echtpaar thuis in de Luikse wijk Laveu, overigens geschriften en een computer mee. In een brief aan haar zoon Victor schreef Pirotton dat ze "naar de zee vertrok om afstand te nemen en dat ze een echtscheidingsprocedure zou opstarten bij haar terugkeer", aldus de tv-zender. Wesphael gaf woensdag bovendien toe aan de politie dat ze "ruzie" hadden, "maar niet dat hij zijn vrouw verstikte met een plastic zak",aldus RTL-TVI op zijn website.