Advocaat Wesphael schrijft unieke brief

Jean-Philippe Mayence, de advocaat van de Waalse politicus Bernard Wesphael, die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw, heeft een brief gestuurd naar het Waals parlement. In die brief vraagt hij aan het parlement om “een standpunt in te nemen over de grondslag van de arrestatie” van Wesphael. Het is de eerste keer in de Belgische geschiedenis dat een advocaat dit doet.

“Ik wens dat het parlement nadenkt over de kwestie, dat is belangrijk”, zegt meester Mayence. Hij legt de nadruk op het feit dat het parlementslid is aangehouden zonder dat het Brugse gerecht aan het Waalse parlement heeft gevraagd om zijn parlementaire onschendbaarheid op te heffen. Volgens het Brugse parket is de politicus niet langer onschendbaar omdat het gaat om een betrapping op heterdaad.

De Commissie Vervolgingen van het Waalse parlement stelde gisteren vast dat er inderdaad geen vraag tot opheffing van de onschendbaarheid van Wesphael is ingediend. Straks om 14u30 komt de commissie opnieuw bijeen om zich te buigen over de zaak.

De raadkamer van Brugge besliste gisteren dat Wesphael voorlopig in de cel blijft.