Een uur vertraging door ongeval op E17

Vanmiddag zijn twee vrachtwagens en een personenwagen betrokken geraakt bij een kop-staartaanrijding op de E17 richting Gent in Deerlijk. De eerste vrachtwagen reed in op een file. Een auto’s reed op zijn beurt in op die vrachtwagen waarna nog een tweede vrachtwagen betrokken raakte bij het ongeval.

Eén vrachtwagenbestuurder zat gekneld in zijn cabine. Hij moest door de brandweer bevrijd worden. De man werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeert niet in levensgevaar. Een ander slachtoffer liep lichte verwondingen op.

Het ongeval veroorzaakt heel wat hinder . De snelweg werd in Deerlijk namelijk een tijdje afgesloten. Het verkeer staat zeker een uur stil over een afstand van vijf tot zes kilometer tot in Kortrijk-Oost. Kort voor 14.00 uur kon het verkeer opnieuw over de linkerrijstrook. Een half uur later was het grootste fileleed van de baan.

"Het beste is om deze locatie nog even te vermijden. Wie richting Gent moet, verlaat beter de snelweg in Aalbeke om via de E403 en de E40 hun weg richting Gent te vervolgen", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.