Bazin Samu Social woont in OCMW-huis

Pascale Peraita, de directrice van de Brusselse daklozenorganisatie Samu Social van wie het toploon eerder al voor een polemiek zorgde, woont in een woning van het Brusselse OCMW. Dat schrijft Le Soir. Voorzitter Yvan Mayeur neemt het in de krant opnieuw op voor de dame, waarbij hij beklemtoont dat Peraita een marktconforme prijs betaalt.

"Het klopt, maar het is geen sociale woning", aldus de OCMW-voorzitter. "Het OCMW is eigenaar van verschillende woningen verspreid over de stad, die tegen marktconforme prijzen worden verhuurd. Ze zijn voor iedereen toegankelijk, er zijn enkel prioriteitsregels voor Brusselaars die werken bij stadsdiensten, zoals de politie, het OCMW, scholen of ziekenhuizen". Mayeur ontkent dat het gaat om een sociaal voordeel. Volgens hem werd ook geen enkele onregelmatigheid vastgesteld.

Volgens Le Soir zou de voorzitster van Samu Social maandelijks zo'n 1.190 euro moeten betalen, inclusief lasten en parkingkosten.

Peraita is sinds een jaar ook raadslid bij het OCMW van Brussel en in die hoedanigheid heeft Mayeur haar gevraagd om de woning te verlaten. Ze kreeg hiervoor twee jaar de tijd. De vrouw bevestigt in de krant dat ze in een woning van het OCMW leeft, maar dat ze op zoek is naar een andere woonst. "Dit had als voordeel dat het dicht bij mijn werk gelegen was. Maar door de bevoegdheden die ik sinds een jaar voor het OCMW uitoefen, moet ik op zoek naar iets anders. Ik kon niet voorzien dat ik verkozen ging zijn".

Enkele weken geleden was er nog heisa ontstaan over een rapport van de inspectie van Financiën, waaruit bleek dat Peraita als directrice van Samu Social een bruto jaarloon van 192.705 euro opstrijkt.