15% zet goede doelen in zijn testament

Een goede doel in het testament is niet langer een uitzondering. Vijftien procent van de Belgen heeft er al een opgenomen, zo blijkt uit een rondvraag van testament.be. De resultaten staan in Het Nieuwsblad. Vijf procent zou zelfs zijn hele erfenis aan een vereniging willen nalaten.

De cijfers komen uit een studie van Delta Lloyd Life en testament.be, een campagne van bijna honderd goede doelen om de mensen te wijzen op de mogelijkheden bij het opstellen van hun testament. En opmerkelijk: als de regels voor nalatenschap het zouden toelaten, zou liefst vijf procent van de ondervraagden zijn volledige erfenis aan een goed doel schenken.

Er zijn verschillende redenen waarom de Belg na zijn dood zo solidair blijkt. “Vaak gaat het om babyboomers, mensen die ook bij leven al actief waren bij verenigingen. Zij hebben gewerkt als vrijwilliger en hebben met eigen ogen gezien wat voor een verschil 100.000 euro kan maken.”

Anderen doen het dan weer omdat ze geen andere directe erfgenamen hebben, of omdat ze schrik hebben dat de weelde van de erfenis hun kinderen gaat verpesten.