VTM-reeks 'Clan' krijgt remake in VS

De populaire VTM-reeks ‘Clan’ krijgt een Amerikaanse remake. Caviar, het Belgische het productiehuis dat de reeks maakte, werkt aan een scenario voor de betaalzender Arts and Entertainment Network.

Clan gaat over vier zussen die ‘de Kloot’, de sadistische echtgenoot van de vijfde zus, willen vermoorden. In elke aflevering ondernemen ze een nieuwe poging. In de VS zullen de zussen Goethals ‘the Murphy girls’ heten.

De reeks is geschreven door Malin-Sarah Gozin, die ook het scenario van ‘Connie & Clyde’ bedacht. "Ik ben uiteraard enorm blij met dit nieuws', zegt zij. "We waren hier al een tijdje mee bezig maar hebben gewacht tot er een concrete deal was: er gaat nu effectief gewerkt worden aan een script. We zijn ook door anderen benaderd. Maar je wil in eerste instantie dat die Amerikaanse remake er ook echt komt. Daarom hebben we uiteindelijk voor Arts and Entertainment gekozen, omdat we daar meer controle krijgen over het hele proces en vooral omdat de kans veel groter is dat Clan bij hen in de bovenste schuif terechtkomt."

‘Clan’ is in België al bekroond met drie Televisiesterren, onder meer voor Dirk Roofthooft, die de rol van ‘de Kloot’ vertolkte. 

 

Bekijk ook: