Leider Anderlechtse hooligans opgepakt

In de aanloop naar de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Paris Saint-Germain heeft het Brusselse gerecht de vermoedelijke leider van de Anderlecht-hooligans opgepakt. Dat gebeurde dinsdag al, omdat vermoed werd dat de man een confrontatie op het getouw zette tussen de Anderlecht-aanhang en hooligans van Paris Saint-Germain. De man, D., werd na verhoor vrijgelaten maar is in verdenking gesteld wegens leiderschap van een vereniging van misdadigers. Dat meldt het Brusselse parket.

In de dagen voor de wedstrijd gonsde het al van de geruchten dat er een zware confrontatie zat aan te komen tussen hooligans van beide voetbalclubs. Op basis van een aantal waarnemingen werd besloten tot een huiszoeking bij D. Bij hem thuis vonden de politieagenten sms-verkeer en sporen van telefonische oproepen die erop wezen dat de man inderdaad een dergelijke confrontatie aan het voorbereiden was en daarvoor ook de nodige instructies had gegeven aan andere hooligans.

Op basis van de informatie uit die sms'en en dat telefoonverkeer kon de politie in de nacht van dinsdag op woensdag op een parkeerterrein in Zellik een tiental Anderlecht-hooligans oppakken en op het Flageyplein in Brussel een zeventigtal Fransen. Ook in de loop van woensdag konden verschillende hooligans opgepakt worden.