Trajectcontrole stil door te veel boetes

De politie moet de trajectcontroles op de snelwegen in ons land regelmatig uitzetten omdat er te veel mensen geflitst worden. Dat heeft de redactie van VTM NIEUWS vernomen. De parketten kunnen het hoge aantal overtredingen niet volgen. Op dit moment ligt er nog een stapel van zo’n 23.000 processen-verbaal die nog behandeld moeten worden.

Het gaat om de controles op de E40 in Erpe-Mere en op de E17 in Gentbrugge. Daar zijn dit jaar al meer dan 100.000 overtredingen vastgesteld. “Aangezien we meer overtredingen verwerken, moeten we er ook voor zorgen dat de werklast verdeeld wordt over de parketten”, zegt Michel Van Butseele van de Oost-Vlaamse wegpolitie.

Het parket van Dendermonde geeft toe dat de stapel onbehandelde dossiers groter wordt. “Op een paar maanden tijd zijn duizenden processen-verbaal bij het parket aangekomen”, zegt Antoon Schotsaert van het parket. “Het aantal magistraten blijft even groot. Dat wil zeggen dat er nog zowat 3000 pv’s moeten worden verwerkt.” Het parket benadrukt wel dat alle processen-verbaal behandeld zullen worden, het zal alleen wat langer duren. Intussen schakelt de wegpolitie de controles af en toe uit.