35% van mannen komt te vroeg klaar

Meer dan een derde van de Belgische mannen komt af en toe te vroeg klaar. Amper 25% daarvan zoekt een oplossing voor dat probleem. Dat blijkt uit een onderzoek van studiebureau IPSOS. Het bureau bevroeg duizend mannen en vrouwen tussen 18 en 70 over hun seksleven.

Vroegtijdige zaadlozing is de meest voorkomende seksuele stoornis bij mannen. Een vierde van de ondervraagden gaf aan al libidoproblemen gehad te hebben en bijna evenveel mannen kregen al te kampen met erectiestoornissen. De resultaten zijn gelijklopend ongeacht de leeftijd of sociale klasse. Zowel mannen als vrouwen zijn het erover eens dat vroegtijdige zaadlozing een invloed heeft op hun relatie. Wel zegt slechts de helft van de vrouwen dat ze er al mee te maken kregen, waarvan nog eens de helft wil dat hun partner de zaadlozing uitstelt.

Iets meer dan de helft van de mannen zou dat ook willen kunnen en 80% zou bereid zijn een geneesmiddel te nemen als de huisarts dat zou voorschrijven. Nochtans heeft 75% van de mannen nog nooit informatie gezocht over het probleem. Maar liefst drie op de vier Belgen vinden dat hun seksleven beter kan en 80% vindt een goed seksleven belangrijk. Zeven op de tien ondervraagden vinden dan weer dat hun seksuele betrekkingen niet lang genoeg duren.