Jejoen "door 20 agenten opgepakt"

De Belgische politie heeft Syriëstrijder Jejoen Bontinck opgepakt. Dat bevestigt zijn vader Dimitri Bontinck telefonisch aan de redactie van VTM NIEUWS. Die is kwaad omdat Jejoen van de politie niet de tijd kreeg om de banden met zijn familie aan te halen. "Dat vind ik crapuleus", klinkt het. 

Volgens Bontinck is de politie "met een twintigtal agenten binnengevallen op het moment dat Jejoen bij zijn moeder was." Eerder op de dag werden Jejoen en zijn vader nog geïnterviewd door journalisten van Het Laatste Nieuws en het VRT-journaal in Nederland, maar vanavond zijn ze teruggekeerd naar Antwerpen.

"We hadden dit verwacht", zegt Dimitri Bontinck, "maar we hadden toch gedacht dat ze Jejoen wat tijd met zijn familie zouden gunnen en tot maandag zouden wachten. Dat is schandalig, crapuleus zelfs." Volgens de vader wordt Jejoen momenteel op het politiebureau in Antwerpen ondervraagd, in het bijzijn van zijn advocaat Kris Luyckx.

Jejoen Bontinck keerde recent terug uit Syrië, waar hij naar eigen zeggen vrijwilligerswerk gedaan in een ziekenhuis. Hij heeft er niet gevochten, zegt hij zelf.

Bekijk ook: