Hacking Belgacom groter dan gedacht

Telecombedrijf Belgacom heeft, na de digitale inbraak die vorige maand bekend raakte, nog onregelmatigheden ontdekt op een router bij BICS, de dochteronderneming die de internationale diensten verzorgt. Dat heeft Belgacom zelf bekend gemaakt.

Na de recente digitale inbraak verscherpten zowel Belgacom als BICS hun toezichts- en preventiemaatregelen. "In het kader van de aftercare wordt op alle systemen een intensieve monitoring uitgevoerd om eventuele onregelmatigheden op te sporen", klinkt het in een persbericht. Die doorgedreven controles brachten onregelmatigheden aan het licht op de router bij BICS. "Het eerste onderzoek wijst erop dat er wijzigingen zijn aangebracht in de software van de router, wat gebeurd kan zijn tijdens de recente digitale inbraak."

Eigen specialisten en die van BICS zetten het onderzoek voort, in samenwerking met externe experts. De bevoegde instanties, het BIPT en de Privacycommissie, werden geïnformeerd en zullen verder op de hoogte worden gehouden. "Belgacom en BICS stellen alles in het werk om de vastgestelde problemen op te lossen en zullen hier verder over communiceren wanneer de resultaten van het onderzoek dit toelaten", zegt Belgacom nog.