Lastige spits door regen en ongevallen

Het regenweer en een aaneenschakeling van kleine incidenten zorgen vanochtend voor een lastige ochtendspits. In Brussel staat de hele noorderring in file door een defecte vrachtwagen ter hoogte van Jette. Ook ten oosten van Antwerpen lopen de wachttijden op tot zo'n twee uur, zo meldt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Op de Antwerpse ring ter hoogte van Antwerpen Zuid was er al vroeg een aanrijding tussen enkele wagens, net voor de afsplitsing naar de A12 en de E19. Twee rijstroken waren een tijdlang versperd, waardoor alle verkeer vanuit Breda, Turnhout en Hasselt nu moeizaam verloopt. Op de E19 van Breda naar Antwerpen gebeurde bovendien een ongeval ter hoogte van Sint Job-in-'t Goor en is de rechterrijstrook versperd.

Op de Brusselse buitenring is het al bumperrijden vanaf de aansluiting met de ring voor wie op de E40 vanuit Leuven komt. "Defecte vrachtwagens tijdens een ochtendspits zijn altijd problematisch", zegt Hajo Beeckman. "De voertuigen dienen getakeld te worden, en dat neemt veel tijd in beslag." De wachttijd op de noorderring loopt ook op tot twee uur.

Ook op de A12 van Antwerpen naar Brussel zijn de files langer dan op een gemiddelde maandagochtend. Daar gebeurde een ongeval ter hoogte van Londerzeel.

Beelden: file aan viaduct Vilvoorde en  defecte vrachtwagen op buitenring in Jette