Bellens wil gebouw Belgacom kopen

Didier Bellens, ceo van Belgacom, wil een gebouw van het telecombedrijf verkopen aan een vennootschap waarvan hij zelf bestuurder is. Dat schrijft De Morgen.

50 miljoen

In de StroBuilding aan de Lebaeaustraat in Brussel werken ongeveer 1.100 personeelsleden van Belgacom en Connectimmo, een dochterbedrijf dat het vastgoedpatrimonium beheert. Sinds begin 2011 probeert de beursgenoteerde vastgoedgroep Immobel de hand te leggen op het pand, dat naar verluidt tussen 45 en 50 miljoen euro waard is. Bellens is bestuurder bij Immobel. Zelf is hij niet rechtstreeks betrokken bij de deal, maar hij heeft wel twee van zijn vertrouwelingen op het dossier gezet.

Immobel kreeg volgens De Morgen meer dan twee jaar geleden de technische plannen van het gebouw in handen. Op basis daarvan werkt het bedrijf in alle discretie een project uit waarin de StroBuilding wordt omgevormd tot een luxueus rust- en verzorgingstehuis met een driehonderdtal flats voor senioren. Andere potentiële kopers en concurrenten zouden niet op de hoogte zijn.