Lichte straf voor pester Kacey

De Kortrijkse jeugdrechter heeft een meisje dat een leeftijdsgenote pestte een lichte straf gegeven. Pester Kacey moet enkel een sociale vaardigheidstraining van 20 uur volgen en 225 euro schadevergoeding betalen.

Filmpje

In een filmpje dat door de pesters was gemaakt, is te zien hoe het meisje een schoolgenote aan het haar trekt en uitscheldt. De moeder van het gepeste meisje plaatste de beelden op het internet. Het werd op de sociale netwerksite facebook 100.000 keer gedeeld. De pestkop werd van school gestuurd. Ze werd zo erg gehaat dat ze even moest onderduiken.

Tevreden

Filip De Reuse, de advocaat van de pester, is tevreden met de uitspraak. "Dat mijn cliënte een cursus sociale vaardigheidstraining moet volgen, lag binnen de verwachtingen. Voor ons is dit een fantastisch resultaat", besluit hij. Het gepeste meisje heeft nu 15 dagen om beroep aan te tekenen.

bekijk ook: "Pestzaak Kacey en Kayleigh voor jeugdrechter"  https://nieuws.vtm.be/binnenland/2013010833982-pestzaak-kacey-en-kayleigh-voor-jeugdrechter