Jejoen Bontinck geeft teken van leven

Jejoen Bontinck heeft voor het eerst sinds zijn vertrek naar Syrië in februari een teken van leven gegeven. Hij zegt dat hij niet de vader is van de pasgeboren drieling van de Marokkaanse Farida. Als hij ooit terugkomt, wil hij een DNA-test, schrijft Het Nieuwsblad.

Vlak voor hij in februari naar Syrië vertrok, zou de 18-jarige Jejoen in Antwerpen getrouwd zijn met de 34-jarige Farida. “Zij beweert dat dat gebeurde volgens een islamitische ceremonie”, zegt Dimitri, de vader van Jejoen. “Maar we hebben daar nooit een attest van gezien.”

Bovendien bleek Farida zwanger. Afgelopen zomer beviel ze van een drieling: de meisjes Rania en Rayan en de jongen Brian. Maar Jejoen zelf ontkent nu dat hij hun vader is. “Dat heeft hij ons onlangs in een boodschap gestuurd”, zegt Dimitri. “Het contact verliep met een andere Belgische Syriëstrijder, die vervolgens een Syriër met wie ik bevriend ben op de hoogte bracht. Hij klonk heel geloofwaardig, omdat hij details vertelde die enkel mijn zoon kan weten.”