Corruptieonderzoek bij stadhuis Bree

De Centrale Dienst voor de Bestrijding van de Corruptie voert een vooronderzoek naar mogelijke fraude in het stadhuis van Bree. De feiten dateren van voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006, maar kwamen begin dit jaar pas aan het licht, staat vandaag in Het Belang van Limburg.

Er wordt gezocht naar sporen van een zwendel met valse of te hoge facturen voor drukwerk. Die facturen zouden betaald zijn via de stadskas, maar het drukwerk was bedoeld voor partijpolitiek of individuen.

Voor de verkiezingen van 2006 had de Open Vld-lijst Verjonging van Jaak Gabriels de absolute meerderheid. Gabriels ontkent in de krant ook maar iets met deze zaak te maken te hebben. "Dit is puur een verzinsel, wishfull thinking, van de huidige meerderheid die mij op deze manier wil raken. Met zulke praktijken heb ik mij nooit ingelaten."

Het was huidig burgemeester Liesbeth Van der Auwera die bij de procureur melding maakte van mogelijk strafbare feiten. De afgelopen maanden werd zij reeds verhoord, net als enkele drukkers uit Bree. Ook de stadsboekhouding werd onderzocht.

Het gaat nog maar om een vooronderzoek, pas als dat is afgerond beslist de procureur des Konings van Tongeren of er effectief een gerechtelijk onderzoek wordt gestart.