3 verdachten roofmoord schuldig

De jury van het Brusselse assisenhof heeft maandagavond Frédéric M'Lembakani (28), Christian Lumu Akutu (30) en Milton Roberto (33) schuldig verklaard aan de roofmoorden op de Wemmelse advocaat Michel De Vleesschouwer (57), zijn echtgenote Françoise (48) en hun zoon Nicolas (20). M'Lembakani en Lumu Akutu zijn ook schuldig verklaard aan poging doodslag op Nicolas' verloofde, Ebru Yüksel (22).

Wagens

De pleidooien over de strafmaat vinden dinsdag plaats. De drie verdachten hadden het gemunt op de drie wagens van het gezin De Vleeschouwer en trokken, na een telefonische afspraak met de zoon, op 14 november 2010 naar de gezinswoning in Wemmel. Terwijl Roberto buiten de woning bleef, gingen de twee anderen naar binnen. Daar schoten M'Lembakani en Lumu Akutu het gezin neer.

Wie doodde vader?

Bijna 3 jaar na de feiten nog steeds een vraagteken wie precies als eerste geschoten heeft en vader Michel De Vleesschouwer doodde. M'Lembakani en Lumu Akutu wijzen daarvoor naar elkaar. Duidelijk is wel dat M'Lembakani nadien moeder en zoon neerschoot en Lumu Akutu Ebru Yüksel een kogel in het hoofd schoot.