‘Metroverkrachter’ niet zomaar vrij

Taufik Ahaddouch, bijgenaamd ‘de metroverkrachter’ zal na het uitzitten van zijn gevangenisstraf van tien jaar, nog eens tien jaar ter beschikking gesteld worden van de strafuitvoeringsrechtbank. Dat heeft de Brusselse correctionele rechtbank vanochtend beslist. De rechtbank legt die maatregel op omdat de man in 2008 en 2009 vier jonge meisjes en vrouwen verkrachtte. Eerder werd hij voor een reeks andere verkrachtingen al veroordeeld tot 10 jaar cel.

Ahaddouch werd in januari 2009 opgepakt nadat hij een 15-jarig meisje had verkracht, maar kwam na tweeëneenhalve maand vrij en pleegde nadien, op twee maanden tijd, nog vijf verkrachtingen. Hij werd opnieuw opgepakt en in juli 2010 uiteindelijk veroordeeld tot 10 jaar cel voor de verkrachting van negen vrouwen en meisjes, in 2008 en 2009.

Na zijn veroordeling kwam door DNA-onderzoek aan het licht dat hij in diezelfde periode nog vier andere verkrachtingen had gepleegd. Een van zijn slachtoffer was een meisje van 12 jaar dat weggelopen was van huis en bij hem de nacht had doorgebracht, een tweede slachtoffer was 16 jaar oud.

Omdat Ahaddouch in 2010 al tot de maximumstraf veroordeeld was, kon de rechtbank hem geen bijkomende straf opleggen. De enige mogelijkheid die overbleef, was hem ter beschikking stellen van de strafuitvoeringsrechtbank.

De advocaat van Ahaddouch legde zich bij het vonnis neer. De advocate van een van de slachtoffers reageerde tevreden op de uitspraak. "Op deze manier zijn de slachtoffers tenminste zeker dat hij niet zomaar vrijkomt, en is begeleiding verzekerd", zei meester Swerts.