Twee doden bij motorongeluk

In de Brugse deelgemeente Sint-Andries zijn gisteravond twee 18-jarigen om het leven gekomen bij een motorongeval. Dat heeft het parket van Brugge bevestigd. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.

De hulpdiensten werden rond 22.30 uur opgeroepen voor een zwaar verkeersongeval op de Diksmuidse Heirweg. Een 18-jarige motorrijder had een scherpe bocht naar rechts verkeerd ingeschat, waardoor hij uitweek en aan de linkerkant van de weg tegen een boom smakte. De motorrijder en zijn passagier, een 18-jarig meisje uit Zedelgem, werden weggeslingerd. Volgens het parket van Brugge werden hun helmen door de klap afgerukt.

De vrouwelijke passagier was op slag dood. De bestuurder bezweek korte tijd later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Volgens de verkeersdeskundige van het Brugse parket werd het ongeval zeker niet veroorzaakt door overdreven snelheid. De motorrijder reed niet meer dan 60 km per uur. Op de plaats van de feiten is geen verlichting voorzien. Het was dus erg donker. De motorrijder had nog maar net zijn rijbewijs behaald.