Paleis: "Stop met reclame datingsite"

Het koninklijk Paleis eist dat de datingwebsite VictoriaMilan.be onmiddellijk stopt met z’n reclamecampagne. VictoriaMilan is een sociale netwerksite voor mensen die op zoek zijn naar een amoureuze affaire. Maar de site gebruikt afbeeldingen van de koninklijke familie terwijl het daar geen toelating voor heeft, zo stelt het Paleis.

In de reclamecampagne, die de discretie van de site moet benadrukken, pakt VictoriaMilan uit met affiches waarop koning Albert II zijn zoon, koning Filip, toefluistert: “Een goede raad mijn zoon, wees altijd discreet”. Maar dat is dus niet naar de zin van het Paleis.

“Ik heb contact opgenomen met de persverantwoordelijke van het bedrijf en gevraagd om de campagne onmiddellijk stop te zetten”, zegt de woordvoerder van het Paleis, “want ze gebruiken een afbeelding van de koninklijke familie”. Normaal moet je daarvoor de toestemming van het Paleis vragen maar dat is hier dus niet gebeurd. Volgens de woordvoerder worden er voorlopig geen gerechtelijke stappen ondernomen.