Zaak Michel Lelièvre meteen uitgesteld

Michel Lelièvre, de handlanger van Marc Dutroux, is vanmiddag voor de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank verschenen. Lelièvre vraagt om de rest van zijn celstraf in beperkte hechtenis te mogen uitzitten, maar de zaak werd meteen weer uitgesteld op vraag van zijn eigen advocaat.

Lelièvre was begin juni nog verschenen voor de strafuitvoeringsrechtbank. Hij vroeg toen om vijf uitgaansvergunningen, onder meer om een opleiding tot schrijnwerker te volgen bij een vzw en om naar een psychologe te gaan. De rechter kende die uitgaansvergunningen toen ook toe, maar de vzw heeft zich intussen teruggetrokken.

Intussen heeft Lelièvre al drie andere organisaties gecontacteerd om daar een opleiding te kunnen volgen. Maar omdat hij nog geen antwoord kreeg, vroeg zijn advocate om de zaak voorlopig uit te stellen.

Michel Lelièvre werd in 2004 tot 25 jaar cel veroordeeld voor de dood van An en Eefje en de ontvoering van Sabine en Laetitia. Hij komt al acht jaar in aanmerking om voorwaardelijk vrij te komen, maar z’n eerdere aanvragen werden steeds verworpen.