Staking dreigt bij Brussels Airlines

Er is nog altijd geen akkoord over het aanpakken van de werkdruk bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. De achterban van de vakbonden heeft een ontwerpakkoord daarover verworpen.

"De directie van Brussels Airlines krijgt 24 uur om concrete oplossingen te bieden voor de veertien problemen in verband met de werkdruk. Zo niet zullen er stakingen volgen in de loop van volgende week", meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront in een persbericht.

De vakbonden bereikten vorige week nochtans een compromis met de directie over het verlagen van de werkdruk van het cabinepersoneel. Dat compromis moesten de vakbonden nog voorleggen aan hun achterban. Die heeft het voorstel nu verworpen. De vakbonden vinden onder meer dat de vluchtschema's te zwaar zijn en dat de veiligheid van het personeel daardoor in het gedrang komt. Ze hadden een actieplan met veertien punten, met onder meer eisen over de duur en invulling van missies, de rusttijd ertussen, gezonde maaltijden en voldoende ruststoelen voor het cabinepersoneel op langeafstandsvluchten.