Weer corruptiezaak Regie der Gebouwen

Er zijn de voorbije week huiszoekingen geweest bij verschillende ambtenaren van de Regie der Gebouwen, verantwoordelijk voor de overheidsgebouwen in Vlaams-Brabant. De onderzoeksrechter in Leuven heeft dat beslist. 

Ook de lokale kantoren van de Regie kregen speurders van de Centrale Dienst ter Bestrijding van de Corruptie over de vloer. Het onderzoek zou te maken hebben met onregelmatigheden bij de uitvoering van overheidsopdrachten in de regio Leuven, die de interne auditdienst van de Regie vorig jaar zelf ontdekte.

De Regie stapte op 28 januari met het dossier naar het gerecht van Leuven, dat in alle discretie een onderzoek opende. Het is niet de eerste keer dat de Regie der Gebouwen in opspraak komt in verband met corruptie. In 2006 werden tientallen ambtenaren en aannemers betrapt op corruptiepraktijken. De overheid moest daardoor te veel betalen voor bepaalde werken.

"We werken volledig mee aan het gerechtelijk onderzoek", aldus woordvoerder van de Regie Johan Vandenborght in de krant. “Ik mag geen details vrijgeven, ook niet over het aantal aannemers dat bij de zaak betrokken is. Ik kan alleen maar zeggen dat er voorlopige administratieve maatregelen zijn genomen tegen de betrokken ambtenaren”, voegt hij er nog aan toe.