Ontsnapte gevangene Mechelen gevat

In Mechelen is een klopjacht gehouden op een ontsnapte gevangene. De politie kon hem opnieuw arresteren, meldt de politie van Mechelen via Twitter. Opmerkelijk: de man werd in een gewone wagen vervoerd, want hij werd als ongevaarlijk gecatalogeerd door de politie.

De man ontsnapte in de namiddag uit een celwagen. 

Volgens het parket gaat het om een man van 23 uit Mechelen. Hij werd overgebracht van de gevangenis in Brugge naar Mechelen, waar hij voor de probatiecommissie moest verschijnen. In de Sint-Katelijnestraat zou hij uit de celwagen ontsnapt zijn. Hij kon de deur van de wagen openen en is gewoon gaan lopen. Er zouden voorlopig geen aanwijzingen zijn dat de man hulp kreeg. Hij pleegde ook geen strafbare feiten tijdens zijn ontsnapping. 

Er werd ook een helikopter van de federale politie ingezet, maar die heeft de zoektocht opgegeven. Verschillende patrouilles bleven wel nog op zoek naar de man. 

De gedetineerde was volgens het parket veroordeeld voor verschillende feiten van diefstal met geweld. Hij zou nog een celstraf van verschillende jaren moeten uitzitten. 

Foto: Politie Mechelen (Twitter)