Burgemeester Claes in verdenking gesteld

De Hasseltse burgemeester Hilde Claes (sp.a) is in verdenking gesteld voor schriftvervalsing. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen. Claes zou, samen met twee anderen, gesjoemeld hebben met een aanwezigheidslijst van de politiezone HaZoDi (Hasselt, Zonhoven en Diepenbeek).

De hele zaak draait rond het schandaal dat uitbrak binnen de politiezone. Vier klokkenluiders klaagden twee jaar geleden wanpraktijken aan binnen de Hasseltse politie, volgens hen heerste er een graaicultuur.

Concreet zou burgemeester Claes, als voorzitter van het politiecollege, met het gesjoemel hebben laten uitschijnen dat één van de klokkenluiders aanwezig was op een vergadering en daar akkoord ging met het feit dat zij aan de kant geschoven werd. Ook de voormalige korpschef en een secretaris van het politiecollege zijn in verdenking gesteld.

Claes zelf wil voorlopig geen commentaar kwijt. Sp.a-voorzitter Bruno Tobback viel uit de lucht, maar neemt de aanklacht over schriftvervalsing naar eigen zeggen “natuurlijk ernstig”.