Boël: "Ik word gediscrimineerd"

Delphine Boël heeft nogmaals discriminatie aangehaald als reden van de rechtszaak die ze tegen haar wettelijke vader en voormalig koning Albert II aanspant. Ze stuurde daarover een persbericht de wereld in.

"Voor alle duidelijkheid: deze zaak is geen privé-aangelegenheid. Het is een publieke en politieke materie geworden omdat koning Albert een publiek figuur is. Dit heeft grote gevolgen gehad op mijn persoonlijk en professioneel leven tot ver buiten België", zegt Boël.

En ze brengt ook concrete voorbeelden. Zo haalt ze de Anglo-Amerikaanse organisatie World-Check aan. Die organisatie speelt vertrouwelijke informatie door aan financiële instellingen over de hele wereld. "Volgens hen behoor ik tot de 'dirty'-categorie omdat ik de 'vermoedelijke" dochter ben van Albert. Op basis daarvan startte de Royal Bank of Scotland in januari 2012 een procedure om mijn rekeningen af te sluiten. Nochtans waren al deze rekeningen perfect in orde", verduidelijkt Boël. "Het is slechts een van de vele nadelen waarmee ik moet afrekenen”, voegt ze er nog aan toe.

Boël zegt nog dat ze niet op zoek is naar een vader, ze hoopt enkel dat koning Albert zijn verantwoordelijkheid opneemt. “Ik wil me gewoon ontdoen van al die nadelen zodat mijn kinderen deze onwaarschijnlijke situatie nooit moeten meemaken."