Hoofdschopper bekent geweld

De minderjarige verdachte van het ernstige geweldincident in Aalst heeft toegegeven dat hij inderdaad te zien is op de gewelddadige beelden die de politie en het gerecht gisteren vrijgaven. Dat heeft zijn advocaat verteld. De jongeman uit Ninove wordt morgen voor de jeugdrechter van Dendermonde geleid. Die zal beslissen of de jongeman naar een gesloten instelling moet.

De 17-jarige jongeman uit Ninove stapte vanmiddag zelf naar de politie, nadat het gerecht hem via de media probeerde op te sporen. Steven Henderickx, de advocaat van de jongen, verduidelijkt dat er geen sprake is van zinloos geweld. "Het was ook niet het eerste contact of incident tussen de twee", aldus Henderickx. "Het is in dat kader wel merkwaardig dat het slachtoffer geen enkele inspanning deed om hem als dader aan te wijzen." Volgens de raadsman kenden dader en slachtoffer elkaar van in het uitgangsleven. Wat de aanleiding was van het conflict wil hij niet kwijt.

Henderickx zegt nog dat zijn cliënt afgelopen nacht wegbleef van de ouderlijk woonst omdat de pers er "massaal voor de deur bivakkeerde".