School wil kleuter met Down opvangen

Een school in het Oost-Vlaamse Zottegem wil Cedric Baeyens opvangen, een jongetje van 3 met het syndroom van Down. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Cedric moet naar de eerste kleuterklas, maar tot gisteren werd hij overal geweigerd. Alle scholen waren volzet of hadden geen mensen of middelen om een kind met het syndroom van Down op te vangen.

De school ‘Klavertje 4’, in de Zottegemse deelgemeente Oombergen blijkt nu bereid om Cedric op te vangen. Juf Myriam Heerman heeft al drie schooljaren kindjes met het syndroom van Down in de klas. “Een downkindje in de klas is veeleer een verrijking dan een last”, zegt ze. De klasgenootjes ontpoppen zich zelfs tot zorgzame vriendjes.”

De ouders van Cedric vinden de uitnodiging van de school hartverwarmend, maar er is wel een praktisch probleem. Aalst ligt namelijk achttien kilometer verwijderd van Zottegem. “Ik werk van ’s morgens vroeg en ben pas laat terug thuis en mijn vrouw is zelfstandige”, zegt vader Etienne. “We zullen alles op een rijtje zetten en kijken wat mogelijk is.”

Bekijk ook: