Parket: "Verdachte nog niet opgepakt"

Het parket van Dendermonde zegt dat de minderjarige verdachte van de vechtpartij waarbij op 1 juni in het centrum van Aalst een 29-jarige man bewusteloos geslagen werd, nog niet opgepakt is.

"De berichtgeving als zou de man woensdagavond zijn opgepakt, is dus pertinent fout", aldus parketwoordvoerder Antoon Schotsaert. "Het onderzoek met het oog op de verdere identificatie en vatting van de verdachte wordt voortgezet en krijgt de nodige prioriteit van de politie en het parket."

Intussen blijkt de jongeman geen onbekende bij de politie. In november 2012 zou hij al Lothar Van Impe, een scheidsrechter van 16, in elkaar geslagen hebben in Idegem.

De klopjacht op de jongeman begon gisterenmiddag nadat de politie van Aalst bewakingsbeelden had vrijgegeven om zo getuigen op te roepen meer informatie te verschaffen over de dader. Verschillende tips leidden uiteindelijk vrij snel naar de identiteit van de dader.

Het parket communiceert niet over de identiteit van de dader, omdat die minderjarig is. Om dezelfde reden haalde de politie de bewakingsbeelden ook weer van het internet.

Het slachtoffer van de vechtpartij, die begin juni plaatsvond in het centrum van Aalst, ligt nog steeds in het ziekenhuis.