Man valt daklozen aan in Brussel-Zuid

Een onbekende man heeft in de nacht van zondag op maandag op een tweetal uur tijd tweemaal daklozen aangevallen in de omgeving van het Brusselse Zuidstation. Twee daklozen raakten daarbij zwaargewond, een derde liep lichtere verwondingen op. Dat bevestigt de lokale politie van de zone Brussel Zuid. Die gaat ervan uit dat dezelfde dader verantwoordelijk is voor beide incidenten.

De eerste aanval vond rond kwart over één plaats in de Onderwijsstraat. Daar overviel de onbekende een slapende dakloze en probeerde hem de keel over te snijden. Een tweede dakloze zag dat gebeuren en kwam tussenbeide. De aanvaller haalde daarop uit naar die tweede dakloze en verwondde ook hem aan de keel, om er vervolgens vandoor te gaan. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. De eerste dakloze verkeerde in kritieke toestand, de tweede had slechts lichte verwondingen opgelopen.

Dik anderhalf uur later, rond 2u40, werd opnieuw een dakloze aangevallen, op het Hortaplein. Ook daar probeerde de aanvaller de keel van zijn slachtoffer over te snijden. De aanvaller ging er vandoor en het slachtoffer werd met enstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Van de dader van beide incidenten ontbreekt voorlopig elk spoor. De bewakingsbeelden van het station en van de omgeving zullen grondig onderzocht worden. De lokale politie van de zone Brussel Zuid gaat ervan uit dat het tweemaal om dezelfde aanvaller gaat. Wat zijn motief zou zijn, is voorlopig een raadsel.