Kris Peeters wipt over Bart De Wever

Kris Peeters springt over Bart De Wever in De Grote Peiling van VTM NIEUWS en is zo de populairste politicus in Vlaanderen. In de peiling van juni stond Bart De Wever nog op de eerste plaats. De top drie wordt, net als vorige keer, aangevuld door Maggie De Block. Premier Elio Di Rupo verliest een plaats en haalt nog net de top 5.

Grootste stijger in de top 20 is de voorzitter van Groen, Wouter Van Besien. Hij gaat er vier plaatsen op vooruit en staat nu vijftiende. Siegfried Bracke verliest het meeste terrein (zes plaatsen). Onderzoeksbureau Ipsos voerde de peiling overigens uit nog voor de publicatie van het interview waarin Bracke zei dat de N-VA ook zonder confederaal akkoord in de federale regering wil stappen.

Ondanks het feit dat N-VA de grootste partij blijft in de peiling, levert ze toch niet de meeste politici in de top 20. Een kwart van de politici zijn CDenV’ers, met Kris Peeters op kop. Ook van Open Vld staan er vijf politici in de top , onder wie Europees commissaris Karel De Gucht. Van sp.a behoren vier politici tot de top 20.

De volledige top 20:

 1. Kris Peeters (+1)
 2. Bart De Wever (-1)
 3. Maggie De Block (=)
 4. Johan Vande Lanotte (+1)
 5. Elio Di Rupo (-1)
 6. Hilde Crevits (=)
 7. Annemie Turtelboom (=)
 8. Wouter Beke (+2)
 9. Alexander De Croo (-1)
 10. Bruno Tobback (-2)
 11. Freya Van den Bossche (=)
 12. Pieter De Crem (+1)
 13. Gwendolyn Rutten (-1)
 14. Koen Geens (+2)
 15. Wouter Van Besien (+4)
 16. Paul Magnette (+2)
 17. Karel De Gucht
 18. John Crombez (+3)
 19. Jan Jambon (=)
 20. Siegfried Bracke (-6)