41 pct voor andere functie De Wever

41 procent van de Nederlandstaligen in ons land wil dat Bart De Wever zijn functie als burgemeester van Antwerpen opgeeft als hij in mei 2014 een verkiezingsoverwinning behaalt. Ruim de helft (59 procent) vindt dat hij burgemeester kan blijven. Dat blijkt uit De Grote Peiling die VTM NIEUWS samen met De Morgen liet uitvoeren.

Van de Nederlandstaligen die vinden dat hij zijn functie als burgemeester moet opgeven, vindt bijna vier op tien (39 procent) dat hij eerste minister moet worden. Een vijfde van de Nederlandstaligen wil dat hij Kris Peeters opvolgt als minister-president. Voor de overige 41 procent maakt het niet uit of Bart De Wever na mei 2014 eerste minister of minister-president wordt.

Meer vertrouwen in Peeters

Uit de peiling die onderzoeksbureau Ipsos voor VTM NIEUWS uitvoerde, blijkt ook dat Nederlandstaligen meer vertrouwen blijven hebben in Kris Peeters dan in Bart De Wever. 74 procent van de Nederlandstaligen is het eens met de stelling dat Kris Peeters in staat is om de toekomstige politieke uitdagingen tot een goed einde te brengen. Wanneer dezelfde stelling over Bart De Wever werd voorgelegd, antwoordde 58 procent van de Nederlandstaligen bevestigend.