Officiële klacht tegen Jef Buts

Het parket van Turnhout is een officieel onderzoek gestart naar Jef Buts, de gevangenisdirecteur van Wortel, naar aanleiding van de aantijgingen van seksuele handelingen en intimidatie die vorige week de kop opstaken. Volgens het parket is er inmiddels een officiële klacht tegen de directeur ingediend.

Aan het dossier is maandag ook informatie toegevoegd die komt van een partner van een gevangene. Het is niet duidelijk of het om dezelfde persoon gaat die vorige week vrijdag een seksueel getint telefoongesprek tussen haar en de directeur aan VTM NIEUWS bezorgde.

De 63-jarige blinde gevangenisdirecteur zou onder meer echtgenotes van gedetineerden om seks gevraagd hebben in ruil voor een gunstiger regime voor hun partner. De man ontkent in alle toonaarden.

Het Gevangeniswezen heeft hem voorlopig de toegang tot de gevangenis ontzegd. In 2003 was er al een soortgelijke klacht tegen hem, die toen geseponeerd werd. Volgens zijn advocaat ging het toen om een complot van enkele gedetineerden en is dat mogelijk opnieuw het geval. Afhankelijk van de resultaten van het nu lopende onderzoek overweegt Buts een klacht wegens laster en eerroof.

Bekijk ook: