Moordenaar Aurore pleegt zelfmoord

De verdachte van de moord op Aurore Ruyffelaere heeft zelfmoord gepleegd. Hij heeft zichzelf opgehangen in zijn cel in Gent. Dat bevestigt het parket van Gent.

Volgens Laurent Sempot van het Gevangeniswezen profiteerde de man van een onbewaakt moment om zichzelf van het leven te beroven. "Hij zat in het zelfmoordprogramma van de Gentse gevangenis", zegt Sempot. "Dat wil zeggen dat hij om de zoveel minuten gecontroleerd wordt, maar hij wordt dus niet permanent gevolgd. Daar heeft hij van geprofiteerd."

De 29-jarige man van Russische afkomst wordt ervan verdacht dat hij de jonge vrouw heeft omgebracht toen ze op terugweg was van een avondje stappen op de Gentse Feesten. De man ontkende eerst, maar legde nadien volledige bekentenissen af. Enkele dagen na de moord had hij al een zelfmoordpoging ondernomen. Later vandaag zal het parket communiceren over wat er nu met het onderzoek zal gebeuren.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55 of de website www.zelfmoordlijn.be. Ook Tele-Onthaal is 24u/24 bereikbaar voor een gesprek, telefonisch op het gratis nummer 106 of online via www.tele-onthaal.be.