Antwerps onderwijs botst met minister

De Antwerpse onderwijswereld botst frontaal met Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a). Zolang er geen duidelijkheid is over het geld om het capaciteitstekort in het onderwijs weg te werken, weigert Antwerpen om de vragen van de minister te beantwoorden, bericht Gazet van Antwerpen.

De stad Antwerpen krijgt 18,5 miljoen euro voor het wegwerken van de tekorten in het onderwijs in 2014, een zesde van wat werd gevraagd aan de Vlaamse overheid. Bovendien is het onduidelijk of de 8 miljoen euro aan Vlaamse subsidies die de stad en de onderwijsnetten dit jaar al hebben voorgeschoten, in het toegezegde bedrag voor 2014 is inbegrepen.

Ondanks herhaaldelijke vragen van onderwijsschepen Claude Marinower (Open Vld) aan minister Smet blijft die duidelijkheid uit. Daarom heeft de Taskforce rond het capaciteitstekort, waarin alle onderwijsnetten vertegenwoordigd zijn, beslist om niet te antwoorden op vragen van de minister tot geweten is over hoeveel geld het nu juist gaat. "Zonder deze duidelijkheid gaat geen enkel onderwijsnet een risico nemen om te investeren", zegt Marinower.