Paardenbeul mogelijk gefilmd

Er zijn mogelijk beelden opgedoken van de Limburgse paardenbeul. Een paardenhouder in Sint-Truiden heeft met een bewakingscamera een jongeman gefilmd die probeerde in te breken in de stallen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Op vrijdag 12 april werd de man een eerste keer betrapt op camera. Hij draagt een trainingsbroek en sportschoenen. Zes weken later, op 29 mei daagt hij opnieuw op aan de stallen, met dezelfde broek en schoenen. Drie dagen later wordt een merrie op de wei verdoofd en waarschijnlijk ook misbruikt.

Het is niet zeker of de man op de bewakingsbeelden effectief de beruchte paardenbeul is. Bovendien is de link tussen het verdoofde paard en de gruwelijke feiten van vorige week, niet aangetoond. Maar het is wel een tweede keer op korte tijd dat er een concreet spoor is voor de politie.

Vorige week raakte namelijk bekend dat de paardenbeul op 24 juli werd gezien in Velm. Bij een achtervolging kreeg een paardeneigenaar een zware houten bak op de voet, waardoor de beul kon vluchten.