Vlaming (16) gelinkt aan zelfmoord Britse

Een jongen van 16 uit Tongeren heeft volgens Britse media iets te make met de zelfmoord van een Brits meisje van 14. Zij stapte uit het leven na zware pesterijen op de sociaalnetwerksite Ask.fm. De jongen ontkent zijn betrokkenheid en zegt zelf het slachtoffer te zijn van een vals internetprofiel.

Het meisje uit Leicestershire stapte vorige week vrijdag uit het leven. Volgens haar vader omdat ze onophoudelijk werd beledigd en gepest op Ask.fm. In Groot-Brittannië zorgt de zaak voor heel wat ophef, omdat het al om de vierde zelfmoord zou gaan na pesterijen op de bewuste website.

Nu blijkt dat een Vlaamse tiener mee achter de pesterijen zit. Dat zou blijken uit een sms naar een vriend waarin de jongen schuld bekent. “This is so serious. I think I might go to jail. De dag voor Hannah stierf, heb ik haar nog verschillende pestberichten gestuurd, zoals ‘krijg kanker’. Ik dacht niet dat het zo zou eindigen"

Maar nu ontkent hij dat hij er iets mee te maken heeft. “De bekentenis is onder mijn naam gestuurd, door een chatvriendin die een vals profiel van mij heeft aangemaakt.”De politie van Leicestershire wil niet bevestigen dat de jongen wordt verhoord of eventueel vervolgd. In Tongeren hadden politie en parket alleszins nog geen vraag om rechtshulp gekregen. “De Britse politie moet sowieso via ons passeren. Ze kan niet op eigen houtje in Tongeren komen speuren.”