Verdachte moord Aurore bekent

De hoofdverdachte van de moord op Aurore Ruyffellaere heeft bekentenissen afgelegd. Dat bevestigt het Gentse parket. Over de inhoud van de verklaringen geeft het parket geen commentaar. Zijn advocate, Katrien Van der Straeten weet te zeggen dat hij "absoluut doordrongen is van spijt. Hij heeft zijn verantwoordelijkheden genomen. Het was niet evident voor iemand die heel zijn leven een correct mens was om zo iets gruwelijk onder woorden te brengen."

Aurore Ruyffelaere werd vermoord na een avondje Gentse feesten. Haar lichaam werd vorige week maandag teruggevonden in de koffer van de wagen van de verdachte. De verdachte had ook haar bankkaart gebruikt en geprobeerd haar auto te verkopen.

De man werd aangehouden, maar ontkende tot nu toe dat hij de jonge vrouw vermoord had. Hij probeerde zelfmoord te plegen in zijn cel, maar slaagde daar niet in. Door zijn verwondingen kon hij pas dinsdag voor de raadkamer verschijnen. Die besliste om zijn aanhouding met een maand te verlengen.

De verdachte verklaarde tot nu toe dat hij moest toekijken terwijl drie andere mannen Aurore om het leven brachten. Zijn advocate had de onderzoeksrechter verzocht ook deze piste te onderzoeken. Maar de man zou nu toch tot bekentenissen zijn overgegaan.

De advocate van de familie van Aurore vindt het goed de aandacht nu terug naar de essentie kan gaan. “Het is een positieve wending dat die discussie kan afgesloten worden. Er waren heel veel schuldaanwijzigingen in de zaak. Doordat de verdachte ontkende, werd er gefocust op iets waar voor de ouders geen ruimte voor is. De bekentenissen komen de sereniteit in de zaak ten goede."