Dode bij brand in Aalst werd gewurgd

De brand in een appartementsgebouw in Aalst waarbij woensdag de bewoonster om het leven kwam, is vermoedelijk aangestoken door de ex-vriend van de vrouw. Dat zegt het parket van Dendermonde. De 58-jarige vrouw werd gewurgd alvorens er brand werd gesticht. De ex-vriend (34) werd aangehouden maar hij ontkent de feiten.

De brand brak woensdag uit in een appartementsgebouw aan de August Marcelstraat. De brandweer kon verhinderen dat het vuur oversloeg naar aanpalende gebouwen, maar er werd in het appartement een slachtoffer aangetroffen. Het gaat om de 58-jarige bewoonster van het appartement, zegt het parket. "Zij werd levenloos aangetroffen in haar bed in de slaapkamer van haar appartement. Uit de inwendige lijkschouwing uitgevoerd door de aangestelde wetsdokter, blijkt dat het slachtoffer op gewelddadige wijze door wurging om het leven is gekomen. Er zijn sterke aanwijzingen dat er vervolgens effectief brand werd gesticht in de slaapkamer van het appartement."

De ex-vriend van het slachtoffer werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Hij werd aangehouden op verdenking van moord "gelet op de ernstige aanwijzingen van schuld", aldus het parket. De man ontkent de feiten, zegt parketwoordvoerder Antoon Schotsaert. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer in Dendermonde, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.